Projekti

 

DIGITALNA NEMATERIJALNA KULTURNA BAŠTINA

Promovisanje nematerijalnog kulturnog nasleđa (NKN) Zaječarskog i Vidinskog okruga korišćenjem savremenih IT tehnologija.

Više informacija ovde.

 

UPRAVLJANJE BIORAZGRADIVIM OTPADOM U KNJAŽEVCU

Preporuke opštini Knjaževac za efikasnije rešavanje problema upravljanja komunalnim otpadom, sa akcentom na biorazgradivi otpad.

Preporuke možete preuzeti ovde.

 

KULTURNO NASLEĐE I EVROSKEPTCIZAM

Očuvanje kulturnog nasleđa kroz prikupljanje i predstavljane iskustva različitih zemalјa po pitanju kulturnog nasleđa i evroskepticizma.

Više informacija na http://skr.rs/dsQ

 

 DIGITALNA TURISTIČKA MAPA KNJAŽEVCA

Digitalna turistička mapa omogućava brz i jednostavan pregled turističke ponude opštine Knjaževac. Bazirana je ’’Google maps’’ platformi, dostupna na adresi: www.mapa.knjazevac.rs

Mapa je BESPLATNA za korišćenje. Svako ko želi istu može preuzeti i postaviti na svoj web sajt ili društvenu mrežu.

 

DIGITALNI ATLAS KULTURNE BAŠTINE ISTOČNE SRBIJE

Digitalni atlas kulturne baštine istočne Srbije je višejezična interaktivna web platforma koja predstavlja najreprezentativnije primere kulturnog nasleđa istočne Srbije: http://www.digitalniatlas.ipp.rs

 

POGRANIČNA PODRUČJA I EU

Pogranična područja i EU je projekat sa ciljem povećanja nivoa informisanosti, interesovanja i razumevanja o značaju pristupanja EU, sa akcentom na specifičnosti EU integracija u pograničnim područjima.

BAZA ZNANJA

Baza znanja je baza koja obuhvata dokumente iz četiri ključne oblasti razvoja pograničnih područja u Srbiji i Bugarskoj:

  • Infrastruktura,
  • Poljoprivreda,
  • Životna sredina,
  • Turizam.